category

Pipeline

category

Ibragg

category

In Progress

category

65% Completed

A consistent upward motion towards the light is experienced in this semi-detached building located in Ibragg.

Analysing our everyday entrance into the house to distill functional needs created a practical and experiential design for this home. Although guests can enter at ground floor, users are encouraged to enter at basement level. A basement that feels nothing like the dark and dingy places of the past. Instead, flooded with natural light one is afforded the benefits of unpacking oneself of all extraneous elements of the outside world, and relax. Making our way up through the house a progressive lightness is achieved, and a sense of psychological well being ensues, whilst taking in the outside spaces from a different perspective.